blog_post_view

La mostra torna amb moltes novetats al Port Vell de Barcelona del 9 al 13 d’octubre El Saló Nàutic Internacional de Barcelona arriba a la 58a edició centrat en la sostenibilitat nàutica com un dels reptes de present i de futur. Les embarcacions híbrides i solars, les innovacions per recollir microplàstics submarins, la presentació de productes nàutics elaborats amb materials reciclats o l’adopció de mesures per reduir l’impacte mediambiental seran alguns dels eixos al voltant dels quals pivotarà la mostra que, organitzada per Fira de Barcelona, se celebra del 9 al 13 d’octubre als molls d’Espanya i de la Fusta del Port Vell de Barcelona.

La mostra torna amb moltes novetats al Port Vell de Barcelona del 9 al 13 d’octubre

El Saló Nàutic Internacional de Barcelona arriba a la 58a edició centrat en la sostenibilitat nàutica com un dels reptes de present i de futur. Les embarcacions híbrides i solars, les innovacions per recollir microplàstics submarins, la presentació de productes nàutics elaborats amb materials reciclats o l’adopció de mesures per reduir l’impacte mediambiental seran alguns dels eixos al voltant dels quals pivotarà la mostra que, organitzada per Fira de Barcelona, se celebra del 9 al 13 d’octubre als molls d’Espanya i de la Fusta del Port Vell de Barcelona.

“Els practicants de la nàutica som els primers interessats a protegir l’entorn on duem a terme una de les nostres grans passions. Els amants del mar no podem restar de braços plegats davant la degradació dels nostres mars i oceans. I el Saló Nàutic de Barcelona ha volgut ser el primer a prendre el timó de la sostenibilitat”, afirma Luis Conde, president del saló. En aquest sentit, l’esdeveniment organitza la jornada Cuidem el mar. Cap a la sostenibilitat, en què es debatrà l’impacte de l’activitat nàutica i les mesures que es poden implementar per minimitzar la presència de residus en mars i oceans. Hi participaran l’investigador Rafael Sardà, del Centre d’Estudis Avançats de Blanes del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC); Vanesa-Sarah Salvo, coordinadora a Espanya de l’ONG Surfrider Foundation; Antonio Zaforteza, conseller delegat de Port Adriano de Mallorca, i navegants com Dídac Costa, regatista que amb el seu veler One Planet, One Ocean ha fet la volta al món en solitari. En el marc d’aquesta jornada també està previst que es presenti el Decàleg per a una nàutica sostenible, perquè els amants de la nàutica disposin d’una guia de bones pràctiques per gaudir de la seva passió amb el màxim respecte per l’entorn marí. També està prevista la celebració del primer Fòrum La Mar en Femení per posar en valor el paper de la dona al sector nàutic.

Més expositors, més marques

L’edició d’enguany del Saló Nàutic creix un 7% respecte a la del 2018 i comptarà amb noves marques, tindrà un total de 290 expositors i més de 700 embarcacions, 180 de les quals formaran part de la mostra flotant. Cal destacar que, amb 23 catamarans i 20 embarcacions de vela lleugera i esportiva, el saló en presenta la més gran oferta a l’Estat i una de les més importants de tot Europa. A més, també hi seran presents 15 embarcacions (vuit a vela i 7 a motor) nominades al prestigiós premi European Yacht of the Year.

El Saló Nàutic comptarà amb tres embarcacions 100% elèctriques: la X Shore Eelex 8000, coneguda com el Tesla del Mar, de 8 metres d’eslora i amb una autonomia de 100 milles nàutiques; la Naviwatt ZenPro 580, una semirígida elèctrica amb una autonomia de fins a 13 hores; i la Narke GT45, la primera moto elèctrica del món, un jet ski de 4,02 metres d’eslora. També presentarà el primer catamarà de La Bella Verda, que es propulsa a vela i amb dos motors elèctrics que es carreguen amb una placa solar i que abat la xarxa central del vaixell per recollir els objectes sòlids que troba en el seu recorregut fins a mig metre de profunditat. A la vegada, es donarà a conèixer la SB Buoy, una boia submergida que, inspirada en el peix manta i fabricada amb materials compostos naturals, filtra els microplàstics i deixa passar el plàncton.

Source: Ara.cat