blog_post_view

På lördag startar årets upplaga av båtmässan Allt för sjön – mer fullmatad med spännande båtnyheter och aktiviteter än någonsin. Miljön står allt mer i fokus även i båtbranschen, vilket bland annat uppmärksammas genom föreläsningar, den tankeväckande skräputställningen ”Skit i sjön!” och utställningen på entrétorget med det senaste inom elbåtar och elmotorer. Välkommen till Allt för sjön på Stockholmsmässan 7–15 mars.

Segelbåtar från svenska varv
Vad vore en båtmässa utan härliga segelbåtar att titta in i och drömma om? I år finns en hel rad svenska segelbåtar på plats, bland dem nyheterna Hallberg-Rassy 40C, Linjett 34, Arcona 380, Shogun 50, Dufour 360 GL, Sun Odyssey och X4.0 (vinnare av European Yacht of the Year 2020).

Classic Boat Show
Classic Boat Show 2020 visar upp ett tjugotal båtar i en miljö där temat är ”Fritidsbåtslivet från 20-talet till 70-talet”. På plats träffar du föreningar och klubbar som kan berätta om de olika båtarna och de tidsepokerna de är förknippade med – exempelvis CG Pettersson-klassiker, segelbåtar, en ångbåt och 60–70-talens plastklassiker.

Premiär för många nya motorbåtar
Allt för sjön bjuder på massor av spännande motorbåtsnyheter, här är ett axplock: Nordkapp 905 Gran Coupe, Buster XXL, Finnmaster Husky R6, Jeanneau Cap Camarat 9.0 WA, Cormate Chase 34, Nimbus T8 (Stockholmspremiär), Windy 37 Shamal, Brabus Shadow 500 Cabin (Sverige-premiär), Axopar 37 XC Cross Cabin och premiär för de nya Angus-båtarna.

Utställning med senaste elbåtarna
Elbåtar och eldrivna båtmotorer är på stark frammarsch vilket Allt för sjön uppmärksammar genom en utställning på Stockholmsmässans entrétorg. Här hittar du såväl de lite enklare elmotorerna för gummi- och roddbåten som lyxiga, svenskproducerade elbåtar från Candela och X Shore. Utställningen med det senaste inom elbåtar och elmotorer är en del i Allt för sjöns stora miljösatsning.

Rysk storsatsning
Ryska båttillverkare gör i år för första gången en gemensam satsning på Allt för sjön där ett 40-tal ryska fritidsbåtar och båttillbehör från nio olika tillverkare visas upp på en total paviljongyta på 1200 kvadratmeter.

”Skit i sjön!” – unik skräputställning
Vår marina närmiljö i Östersjön och Mälaren står i fokus för flera spännande utställningar, kampanjer och temadagar under Allt För Sjön. Utställningen ”Skit i sjön!” åskådliggör allt som människor har slängt, och fortfarande slänger, rakt ner i vattnet. Bland annat ett ton (!) ikastade och bärgade båtbatterier. Idén till ”Skit i sjön!” kommer frånfritidsdykaren Fredrik Johansson som för ett och ett halvt år sedan tog initiativet till miljöprojektet Rena Mälaren.

Massor av kul för barn
I år finns extra mycket för barn att göra på Allt för sjön. Förutom kul prova på-aktiviteter i Water Park (se nedan) uppmärksammar vi att Mumin fyller 75 år, bland annat blir det på show med Mumintrollet och Lilla My på Marina Scenen. Dessutom sagostunder, knopskola, sjövettsskola, ballongkonstverk, ansiktsmålningar, glittertatueringar – och en livs levande sjöjungfru! Alla barn under 15 år har gratis entré i vuxet sällskap (gäller vid biljettköp online).

”Prova på” i Water Park
Water Park är mässans aktivitetshall för alla som älskar vattensport, segling och gillar att utöva aktiviteter i och nära vatten. I stora bassängen blandas uppvisningar med prova-på aktiviteter som segling med jollar, SUP-paddling, vindsurfing och att köra liten elmotorbåt. I segelbåtsbassängen kan man prova på radiostyrda segelbåtar och i surfsimulatorn vågsurfa utan att bli blöt.

Spännande föredrag på Marina Scenen
Den som är nyfiken kan sitta ner och lyssna på vårt spännande scenprogram på Marina scenen med nio teman under nio dagar. Exempelvis är en dag helt ägnad åt kajaker, och två av dagarna är vikta åt frågor som rör Östersjön och den marina miljön.

Stort utbud av prylar
Tillbehörshallen, som är Nordens största, är fullmatad med de senaste produkterna och tjänsterna för båt och båtliv 2020. Elektronik och navigation utvecklas kontinuerligt, liksom miljöanpassade kemiska produkter.

More like this

25-01-2024

X Shore 1 Clinches a Hat Trick in Prestigious Awar...

In the world of electric boats, X Shore has taken center stage with its groundbreaking model, the X Shore 1.

Read more
02-01-2024 Event

Join us and our partners event 2024

Do you want to meet us and see what electric boats are all about? You're in luck! We are attending events all over the world during 2024. Read more about the events we are attending below.

Read more
30-03-2023 Video

BoatTEST.com review of the Eelex 8000

BoatTEST.com reviews the Eelex 8000 in depth. Check out both performance and features videos.

Read more